finnish-man-love-friend-1024x675.jpg

Tilastokeskuksen lukujen mukaan vuonna 2015 Suomessa oli lähes 160 000 yksin asuvaa 16-35 -vuotiasta miestä. Sinkkuelämä keskittyy kaupunkeihin, mutta yksinasuvien miesten määrä korostuu kaupunkien ulkopuolella. Vaikka netti ja erilaiset deittisovellukset helpottavat kommunikointia ja mahdollisen kumppanin löytämistä, niin fyysinen etäisyys maaseudun miesten ja kaupunkiin opiskelun ja töiden perässä muuttaneiden naisten välillä kasvaa aina vain suuremmaksi.

Vanha sanonta kuuluu, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Monelle suomalaiselle miehelle kumppanin löytäminen on nykyään lottovoittoon verrattava asia –ja varmasti yhtä odotettu. Ennen kuin heität verkot deittailuvesiin ja tarkistat omat lotto tulokset, lue seitsemän asiaa, jotka kannattaa muistaa suomalaista miestä tapaillessa.   

#1 Tutustuminen

Suomalaisella miehellä ei ole suuria kulttuurisia oletuksia siitä, millainen naisen tulee olla. Suomessa nainen voi olla sellainen kuin haluaa ja elää niin kuin haluaa. Oma mielipiteeni on, että ainoat esteet ovatkin meidän naisten itse itsellemme asettamia.
Kerro hänelle haaveesi ja tavoitteesi elämässä. Kerro myös huonot tavat (nenän kaivamisesta siihen, miten sinulla on astioille tarkka järjestys astianpesukoneessa jne.). Hän haluaa tutustua todelliseen sinuun ja kaikkiin puoliin sinussa!

#2 Ehdota asioita

Ole proaktiivinen. Teillä molemmilla on varmasti paljon ajatuksia ja ideoita, joten älä laita häntä aina tekemään aloitetta. Suomenkielessä on olemassa adjektiivi ”perässä vedettävä”, mikä kuvaa, että henkilöä joutuu vetämään perässä vähän niin kuin auto vetää peräkärryä.  
Et varmasti halua olla peräkärry, vaan auton kyydissä tekemässä matkaa yhdessä.

 

#3 Mököttäminen 

On väsyttävää ja ärsyttävää olla edes samassa huoneessa mököttäjän kanssa. Mököttäjä vaan imee ympäriltään kaiken energian. Jostain syystä, me naiset (ja kyllä, mukaan lukien myös suomalaiset naiset) olemme eksperttejä tässä. Koska mököttäminen on valtava turnoff, puhu tilanteeseen johtanut asia halki tai ota omaa aikaa ja palaa takaisin, kun olet paremmalla tuulella.

#4 Kukkaron nyörit

Suomalainen mies arvostaa sitä, että pystyt huolehtimaan itsestäsi ja olet taloudellisesti itsenäinen. Todennäköisesti hänellä on oma asunto, auto, kesäpaikka ja harrastuksia maksettavana. Suomessa on hyvin tavallista, että vielä jonkin aikaa suhteen vakiintumisen jälkeenkin molemmilla on omat rahat.

#5 Aito kiinnostus

Kysy hänen menneisyydestä, tavoista ja harrastuksista. Ja vielä parempaa on, jos haluat kokeilla jotakin hänen harrastusta. Suomalaisella miehellä voi olla esimerkiksi läheinen suhde luontoon. Hän saattaa nauttia kalastamisesta ja luonnossa vaeltamisessa. Vaikka et itse pitäisikään siitä, tai ehkä jopa vähän pelkäisit luonnossa samoilua, kokeile jos sinäkin nauttisit ulkoilmaelämästä. Pahimmassa tapauksessa saatat pitkästyä vähän, mutta saat reippaan annoksen raitista ilmaa.

#6 Sosiaaliset taidot

Suurin osa suomalaisista tarvitsee tilaa ja hiljaisuutta, myös perheenjäsenten kesken. Tiedän monta suomalaista paria, jotka tapaavat toistensa perheitä harvoin, ehkä vain pari kertaa vuodessa. Yhteisöllisempään kulttuuriin sopeutuminen voi olla suomalaiselle melkoinen shokki. Parasta mitä voit silloin tehdä on tukea häntä.

#7 Pynttäytyminen

Joissakin maissa tytöille opetetaan, että he voivat törmätä unelmien mieheen missä tahansa, vaikka nopealla pistäytymisellä lähikaupassa. Siksi he ovat aina tilanteeseen valmistautuneita ja ulos lähtiessään viimeisen päälle laittautuneita.  

Suomessa tytöille opetetaan näin: unelmiesi mies tulee todennäköisesti näkemään sinut järkyttävässä influenssassa, umpihumalassa sekä synnyttäessäsi.
Toivottavasti ei kuitenkaan samanaikaisesti. Mutta tällä yritän sanoa, että suomalainen miehesi tulee aivan varmasti rakastamaan sinua ilman meikkiä ja hienoja vaatteita. Suurin osa suomalaisista miehistä sanoo oman kumppanin olevan hänen mielestä kaikkein kauneimmillaan saunan jälkeen, raikkaana ja punaposkisena.